Vidovdanski susret advokata Srbije

Vidovdanski susret advokata Srbije ove godine održan je 30. juna, tradicionalno u Kruševcu

Povodom 24. Vidovdanskog susreta advokata Srbije, a u godini jubileja – 150 godina postojanja advokature u Srbiji, Advokatska komora je odlučila i dodelila sledeća priznanja:

  1. Zlatna plaketa Advokatske komore Srbije za životno delo u advokaturi dodeljena je posthumno Slobodanu Subotiću advokatu iz Beograda i Draganu Bataveljiću advokatu iz Beograda.
  2. Plaketa Advokatske komore Srbije dodeljuje se posthumno Siniši Domazetu advokatu iz Niša, posthumno Svetislavu Ćiriću advokatu iz Niša, posthumno Siniši Raduloviću advokatu iz Kragujevca i Milošu Pešiću advokatu iz Požarevca.
  3. Kao znak priznanja za dugogodišnji uspešni i časni rad u profesiji i doprinos u razvoju i unapređenju profesionalne saradnje između advokatskih komora dodeljuju se Povelje posthumno Dragoljubu Đorđeviću advokatu iz Beograda, posthumno Filota Fili advokatu iz Beograda, posthumno Nikoli Đonoviću advokatu iz Beograda, posthumno Dr. Dragiću Joksimoviću advokatu iz Beograda i posthumno Jovi Vlahoviću advokatu iz Beograda, te iz Advokatske komore Šapca: Dušanu Bajiću advokatu iz Šapca i posthumno Danilu Dimitrijeviću – Špaceru, advokatu iz Kragujevca.

Ova svečanost je održana u zgradi Narodnog pozorišta u Kruševcu, obzirom da su pozvane porodice nagrađenih pokojnih advokata, te je bila potrebna velika sala, a koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Kao što je i uobičajeno, ceo skup je prisustvovao polaganju venca na spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu, a potom je održan svečani ručak u restoranu Hotela “Golf”.

By | 2012-07-11T17:08:00+00:00 11 jula, 2012|Vesti|Komentari su isključeni na Vidovdanski susret advokata Srbije