“Pola miliona izbeglica iz Hrvatske i dalje bez prava”

“Zagreb nije ispunio ni jednu tačku iz 12 oblasti…” rekao je Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica.

“Politika”, 30.6.2011. godine

Gospodine Tadiću, predsedniče Srbije, da li ste pročitali ovu izjavu i ućutali se, kao što ste ćutali kada je cela svetska štampa javila da Hrvatska ispunjava sve uslove da bude kandidat za 28 člana Evropske unije.

Zašto niste reagovali ni onda, a još manje danas, kada vidite da oni kojih se to tiče – pola miliona izbeglica iz Hrvatske tvrde, da ništa nije ispunjeno, a najosnovnije pravo koje spada u elementarna načela Evropske unije, da pola miliona Srba koji su proterani sa svojih vekovnih ognjišta ostaje bez ikakve pomoći zvaničnih organa Republike Srbije.

Da vam ne bih postavljao dalje pitanja, želim da vam ukažem da će u svakom slučaju doći do izbora, a kojom prilikom, ne samo pola miliona izbeglica iz Hrvatske, već ceo srpski narod, vam neće ovo zaboraviti. Hoću samo da vam ukažem da je Slovenija zadržala svojim protestom dve godine Hrvatsku u njenom ulasku u Evropsku uniju.

Još jednom vam podvlačim da najelementarnije pravo nije garantovano Srbima koji su vekovima živeli na svojim imanjima u Hrvatskoj, a na koja ne mogu da se vrate jer su data Hrvatima.

By | 2011-07-02T13:38:07+00:00 2 jula, 2011|Vesti|Komentari su isključeni na “Pola miliona izbeglica iz Hrvatske i dalje bez prava”