Čekamo odgovor

Funkcioneri Evropske komisije odlučili su da predlože članicama Evropske unije zatvaranje pregovora o pridruživanju Hrvatske Evropskoj uniji jer je ispunila sve postavljene preduslove za njeno pristupanje, te se treba predložiti da Hrvatska postane članica Evropske unije na dan 1.7.2012. godine.

To je lično izjavio predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo jer to će biti istorijski dan za Hrvatsku a i za Uniju.

Svako od 35 poglavlja Hrvatska  je ispunila, rekao je Komesar za proširenje EU Stefan File, jer se Hrvatska tokom 6 godina promenila i transformisala u demokratsku državu, te građani mogu biti ponosni.

Sada vas pitam predsedniče Srbije, koji ste sve uradili da se dodvorite Hrvatskoj da li ste spremni da ispunite najosnovniji zahtev stotina hiljada Srba iz Hrvatske da se mogu vratiti na svoja vekovna ognjišta sa kojih su proterani tokom 1941-1945, a pogotovo posle 1990. godine.

Nismo do sada čuli da ste zatražili od hrvatskih vlasti da garantuje povratak Srba na njihova imanja.

Ne zaboravite da dolaze izbori i da vam 400.000 Srba neće zaboraviti da ste ušli u istoriju time da volite da se grlite i ljubite sa svima, pa i sa onima koji su nam oduzeli naše hiljadugodišnje prostore na kojima šiptari nisunikada imali svoju državu.

Ako to nisu znali SAD, koja nema ni 300 godina svoje državnosti, to znaju hiljadugodišnje evropske države: da je Srbija još od 1217. godine na tim prostorima imala kraljevinu.

By | 2011-06-17T19:35:09+00:00 17 juna, 2011|Vesti|Komentari su isključeni na Čekamo odgovor